25 Kasım 2013 Pazartesi

Aytunç Altındal'a Dair

1983'de İsviçre'de MODUS VİVENDİ Kültür Merkezi'ni kurarak 10 yıl yönetti.

1989 yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı görevini yaptı.

1992'de İngiltere Edinburg'taki INTERNATIONAL ACADEMY FOR EUROPEAN AND CHRISTIAN STUDIES akademisinde PROJECT ACADEMIC BOARD (Akademik Proje İdari Heyeti) üyeliğine seçildi. Aynı yıl İngitere'de yayınlanan THREE FACES OF JESUS (Üç İsa) adlı kitabı dünyada yankılar uyandırdı. Daha sonra (1993) Rusça'ya çevrildi.

1993'te INTERNATIONAL SOCIETY FOR THE STUDY OF EUROPEAN IDEAS (Uluslararası Avrupa Düşünce Çalışmaları Topluluğu) Bilimsel Kuruluna üye oldu. Aynı yıl Avusturya'nın GRAZ şehrindeki KARL - FRANZ Üniversitesi tarafından düzenlenen EUROPEAN SECULAR LEGACY (Avrupa'nın Laik Vasiyeti)adlı uluslararası konferansta Oturum ve Bölüm Başkanlığına seçildi.

1995'te merkezi New York'ta bulunan CARNAGIE COUNCIL ON ETHICS AND INTERNATIONAL AFFAIRS örgütüne davet edilen, ilk ve tek Türk Konuşmacı oldu.

Aynı sene, New York'ta Birleşmiş Milletler bağlantılı GLOBAL FORUM OF SPIRITUAL AND PARLIAMENTARY LEADERS ON HUMAN SURVIAL (İnsan Yaşamından Sorumlu Ruhani ve Siyasi Liderler Global Forumu'nda) INTERNATIONAL ADVISOR COMMITTEE yani Uluslararası Danışman üyesi oldu.

Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit'e Başbakan oldukları dönemlerde danışmanlık yaptı. Ezoterizm hakkında dünyada hatrı sayılır bir yer edindi. Yazar Daniel Defoe'nin bir Osmanlı Casusu olduğunu belgeleri ile ispat etti. Rönenans ve reform hareketlerinde Türk etkisinin seslendiricisi oldu.

Ünlü Fizikçi Isaac NEWTON'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun "Sakıncasız" adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi.

Birçok manevi yeğeninin ona "dayı" dediği, Mehmet Serendip ALTINDAL’ın kardeşi, Halid ÖZKUL ve Banu AVAR'ın dostu, Alev Alatlı'nın Gogol'un izinde kitabındaki bir karakter, merhum Tezer ÖZLÜ'nin ahiretlik yoldaşı, Caroline Ayşe BIEDERMANN'nin eşi; Emine, Ahmet Mustafa ve Zeynep'in değerli babaları, Okşen ve Nilhan'ın amcası,Tuğba ve Şiva'nın dedesi, Türk Milletinin necib evladı gazeteci yazar ve büyüğümüz Osman Aytun ALTINDAL, bilinen ismiyle Aytunç ALTINDAL 18 Kasım 2013 tarihinde Hakk’a yürümüştür.

Basında yer aldığı gibi Yonca BAYRAK kızı değil, asistanlığını yapmış bir kişidir. Selin ŞENOCAK ise medyada yer aldığının aksine yakın çevresince eşi olarak bilinmemektedir. CEDS TURKIYE isimli "finansal istihbarat eğitimi" programında beraber çalışmışlardır. Cenaze haberlerinde "eşi" olarak lanse edilmesi gariptir. Osman Dayı'nın yine de sürpriz yapmayı seven bir kişi olduğunda kimse bu konuda da iddialı konuşamamaktadır.

Kimsesizler mezarlığına gömülmeyi vasiyet etmesine rağmen Karacaahmet'e defnedilmiştir.

Miras

Sana sözlerimi bırakıyorum

Sevdiğim şarkıları da
”Kal gitme bu akşam”la başlayan
Seni, sana bırakıyorum
Yerini ve yerimi değiştiriyorum
Dilediğin öyküyü yaz
Ben gittikten sonra.

Adımı, sanımı, onurumu
Soyumu, sopumu, yurdumu
Şifrelerimi ve kodlarımı bırakıyorum
Ve bin yıllık şeceremi de
Dilediğin senaryoyu yaz
Ben gittikten sonra.
Unutma, her şiirin vardır bir sırrı.

Ağustos 2009/ Territet-Montreux

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder