19 Mayıs 2014 Pazartesi

80 Öncesi ''Kavgaya'' Karışan Ülkücü Nesil

Kastettiğim tüm nesil değil ama bu neslin ciddi bir kısmı. Bu nesil 80'den sonra kavga bittiği için birbirleriyle kavga etmeye, birbirlerini yemeye başladılar. Bu neslin ciddi bir kısmını ahlâksız görüyorum. Kusura bakmasınlar.

Bu demek değildir ki bu neslin yine ciddi bir kısmını "kahraman" görmüyorum. Evet, yine bu nesil içinden kahramanlar da çok çıkmıştır. Benim ailemde de bu nesilden çok insan vardır. Özele girmek istemiyorum ama bu nesil bana iki şeyi hatırlatıyor.

1 - Kahramanlık ruhu.
2 - Hüsran


''Kahramanlık Ruhu''ile kastettiğim 80'den önceki dönemdir. ''Kahramanlık Ruhu'' deme nedenim Alparslan Türkeş'in sevdiğim kitaplarından birinin başlığı olmasıdır. Bu ruh içine mertliği, atılganlığı, savaşçılığı, korkusuzluğu ve fedakarlığı koyabilirsiniz. Bu nesil bana kahraman İttihatçıları hatırlatır.

Hüsran kelimesi ile kastettiğim, 80'den sonraki dönemdir. Bu kelime içine içine de ahlâksızlığı, yavşaklığı, siyaset rezilliğini ve kendini satmayı koyabilirsiniz. Çok basit bir örnek vereyim: 

Iğdır'ı satacaksınız ve ben sizin neslinizi kutsayacağım ve sizler kahramansınız diyeceğim öyle mi?

Allah bana bu yaptıracağına beni öldürsün...

NOT: Bu nesli kırmak değil amacım. Bu neslin kahramanları, mertlik abideleri ve fedakârları alındıysa özür dilerim. Benim ailemin içinde de çoğunluk bu nesilden. Bu neslin yaşadığı acıları çok iyi biliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder