10 Mayıs 2023 Çarşamba

ChatGPT Benzeri Bir Kişisel Yapay Zekayı Kendi Bilgisayarınıza Nasıl Kurabilir ve İnternet Olmadan Nasıl Çalıştırabilirsiniz?

Bu makale herkesin bu yazılımı yükleyebilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Başlangıçta nasıl yapılıra eşlik edecek bir video vardı, ancak işler hızla değişiyor ve üç girişimim bu makaleyi yayınlamamı geciktirdi. Daha sonra ekleyebilirim. GitHub'a hiç gitmemiş ve Terminal'i hiç kullanmamış olan aşırı acemi biri için Kişisel Yapay Zekâ'yı kurmak için basit bir adım adım talimat oluşturmaya çalıştım. Eğer kullanmış biriyseniz, bu makalenin size göre olmama ihtimali yüksek. İnşa ettiğimiz ve yakında yayınlayacağımız bazı yerel modellerimizi daha ilginç bulabilirsiniz. Eğer yazılım yükleme konusunda uzmansanız, enerjinizi "bunu kim bilmez" ya da "ben biliyordum, o sadece ... hakkında yazıyor" türünden yorumlara değil, başkalarına ve topluluğa yardım etmeye odaklayın. Gücünüzü ve becerilerinizi hepimizi daha yükseğe çıkarmak için kullanın.
Kişisel Yapay Zekâ için "İlk PC" Anı

Bu, Kişisel Yapay Zekâ için "ilk PC" anıdır ve bununla birlikte tıpkı ilk Apple 1'in bir garajda üretildiği zamanki gibi sınırlamalar olacaktır. Siz bir öncüsünüz. Bugün, özel ve Kişisel YZ herkes tarafından kullanılabilir. ChatGPT benzeri özelliklerin bir versiyonunu kendi bilgisayarınızda çalıştırabilir ve kurulumdan sonra internete bağlı olmasına gerek duymayabilirsiniz.

Tüm insan bilgisi, bilinen ve bilinmeyenlerin bir sentezidir. Pozitif bir güç çoğullayıcısı ve sizin için Zekâ Yükselticisi olarak kullanılan YZ, Kişisel YZ'niz size ve hepimize bu boşlukta gezinme konusunda yardımcı olur. Kişisel YZ'niz ve doğru SuperPrompts ile insanlık daha önce hiç olmadığı kadar gelişecektir. Şu anda ihtiyacınız olan tek şey, bunu bilme ve kendiniz ve sizden sonra gelen sevdiğiniz herkes için dünyayı görmek istediğiniz gibi yapmak için onu elinize alma gücüdür. Bu yapay zeka değil, IA'dır (Intelligence Amplification=Zekâ Güçlendirme).

Kişisel Yapay Zekâya Bir Örnek

Bugün ele alacağımız sistem (çok daha fazlası hakkında yazacağım) yeni ve tipik, ancak yüksek performanslı olmayan bir CPU'da 8GB RAM ve sadece 4GB disk alanı ile çalışabilir. Evet, tüm model, insan bilgisi külliyatının büyük bir kısmı sadece 4GB disk alanında. Sınırlamalar var mı? Elbette var. Bu ChatGPT 4 değil ve bazı şeyleri doğru şekilde ele almayacaktır. Bununla birlikte, şimdiye kadar piyasaya sürülen en güçlü Kişisel Yapay Zeka sistemlerinden biridir. GPT4All olarak adlandırılır.


GPT4All, Nomic AI'daki (Nomic.ai) programcılardan oluşan bir ekip tarafından yürütülen ücretsiz, açık kaynaklı ChatGPT benzeri bir Büyük Dil Modeli (LLM) projesidir. Bu, birçok gönüllünün çalışmasıdır, ancak bu çabaya liderlik eden muhteşem Andriy Mulyar Twitter: @andriy_mulyar. Bu yazılımı faydalı buluyorsanız, onlarla iletişime geçerek projeyi desteklemenizi tavsiye ederim. GPT4All, LLaMA 7B modeli üzerine inşa edilmiştir. LLaMA, Büyük Dil Modeli Meta (Facebook) AI anlamına gelir. Bu model 7 milyardan (7B) 65 milyar parametreye kadar bir dizi model boyutu içerir. Meta AI araştırmacıları, parametre sayısı yerine eğitim verilerinin hacmini artırarak modelin performansını ölçeklendirmeye odaklandı. 13 milyar parametreli modelin 175 milyar parametreli GPT-3 modelinden daha iyi performans gösterdiğini iddia ettiler. Transformatör mimarisini kullanan model, Wikipedia, GitHub, Stack Exchange, Project Gutenberg'den kitaplar ve ArXiv'deki bilimsel makaleler taranarak elde edilen 1,4 trilyon token üzerinde eğitildi.


Nomic AI ekibi, LLaMA 7B ve nihai modelin modellerine ince ayar yaptı ve 437.605 sonradan işlenmiş asistan tarzı istem üzerinde eğitti. Alpaca adlı ChatGPT benzeri başka bir projeden ilham aldılar, ancak kod, diyalog ve anlatılar da dahil olmak üzere 437.605 asistan tarzı istem ve nesil eğitim çiftini oluşturmak için yaklaşık 800.000 istem-yanıt çifti toplamak üzere OpenAI API'den GPT-3.5-Turbo kullandılar. Bununla birlikte, 800 bin çift Alpaca'dan yaklaşık 16 kat daha büyüktür. Modelin en iyi yanı CPU üzerinde çalışabilmesi, GPU gerektirmemesi. Alpaca gibi bu da bireylerin ticari çözümlere harcama yapmadan daha fazla araştırma yapmalarına yardımcı olacak açık bir kaynaktır.

Ayrıntılı model hiperparametreleri ve eğitim kodları GitHub deposunda bulunabilir, https://github.com/nomic-ai/gpt4all. GPT4All'un geliştirilmesi yaklaşık dört gün sürmüş ve GPU masrafları 800 dolar ve OpenAI API ücretleri 500 dolar olmuştur. Ek olarak, nihai bir gpt4all-lora modeli Lambda Labs DGX A100 8x 80GB üzerinde yaklaşık 8 saatte eğitilebilir ve toplam maliyeti 100 $'dır.

GPT4All, kendi çapraşıklığını herkesçe bilinen en iyi alpaca-lora modeliyle karşılaştırmış ve ince ayarlı GPT4All modellerinin kendi kendine yapılan değerlendirmede Alpaca'ya kıyasla daha düşük çapraşıklık sergilediğini göstermiştir. Ancak bu değerlendirme, kullanıcıların modeli yerel CPU'larda çalıştırarak yetenekleri hakkında niteliksel bilgiler edinmeye teşvik edilmesi nedeniyle kapsamlı olmamıştır.


Nomic AI ekibi tüm bunları günler içinde ve sadece 4 GB disk alanında yaptı. Üstelik ücretsiz ve açık kaynak kodlu. Tüm yerelleştirilmiş Kişisel Yapay Zeka modellerinin ve yazılımlarının çok yeni olduğunu ve normalde ortalama insanlar için tasarlanmadığını bilmek önemlidir. Açık kaynak kodludur ve "müşteri hizmetleri ve desteği" yoktur. Kurulum genellikle "Git Hub'a gidin ve klonlayın" şeklindedir. Bu nedenle, bu erken öncü günlerdir ve bununla sabırlı olmanız gerekecektir. Karşılığını ise kendi Kişisel Yapay Zekanızla alacaksınız. Kişisel YZ'nin otomobilin icadına eşit bir devrim olduğunu düşünüyorum. Henry Ford otomobili herkesin ulaşabileceği bir hale getirene kadar insanlık bizi geride tutan sınırları aşmamıştı. Bu Nasıl Yapılır makalesini bu ruhla yazdım ve umarım teknolojik açıdan en zor durumda olanların bile bu yeni araca erişmesine yardımcı olabilir.


Peki ama neden Kişisel Yapay Zeka? Sonsuz nedenler olacaktır, ancak bazıları şunlardır:

Veri Gizliliği: Birçok şirket veriler üzerinde kontrol sahibi olmak ister. Herhangi bir üçüncü tarafın verilerine erişmesini istemedikleri için bu onlar için önemlidir.

Özelleştirme: Geliştiricilerin büyük dil modellerini kendi verileriyle eğitmelerine ve uygulamak istedikleri takdirde bazı konularda filtreleme yapmalarına olanak tanır.

Ekonomiklik: Açık kaynak GPT modelleri, pahalı donanım konusunda endişelenmeden sofistike büyük dil modellerini eğitmenizi sağlar.

YZ'nin Demokratikleştirilmesi: Gerçek dünya sorunlarını çözmek için kullanılabilecek daha fazla araştırma için alan açar.

Özgürlük: YZ hızla sansürün, düzenlemelerin ve daha kötüsünün hedefi haline geliyor. Bu, kendi yapay zekanıza sahip olmak için son şansınız olabilir. İtalya ChatGPT'yi çoktan yasakladı, bu yüzden dikkatli olun.

Kişiselleştirilmiş Eğitim: Temel model indirildikten sonra, modeli analiz etmesi ve nöronlar oluşturması için kişisel verilerinizi tutacak şekilde eğitebilirsiniz.
Başka birçok neden vardır ve neredeyse hiçbiri "kötü amaçlar" için değildir. Eğer kötü bir aktör "kötü" şeyler sormak isterse, bunun yerel yapay zekadan çok daha kolay yolları vardır. Bununla birlikte, aşağıdaki modelin GİZLİ versiyonunu kullandığınızda, bazı sonuçlardan rahatsız olabilirsiniz. Hiçbir filtre olmadan ham sonuçları sağlamak üzere tasarlanmıştır. Nasıl düzenlendiğini ölçmek için modeller arasında geçiş yapabilirsiniz. Dolayısıyla, eğer hassas biriyseniz ve genellikle kolaylıkla rencide olabiliyorsanız, bu bir uyarıdır ve GİZLİ versiyonu indirmeyin. LLM AI'nın sizin ve benim içinde yaşadığımız dünyayı nasıl "anlamlandırdığını" görmek istiyorsanız, hala mevcutken GİZLİ versiyonunu öneririm.

Kendi Yapay Zekanıza Sahip Olacaksınız ve Kendinizden Başka Kimseye Hesap Vermek Zorunda Değilsiniz

Bu gönderi biraz deneysel bir çalışmadır. Elbette GPR4All'a ulaşmak için pek çok yere gidebilirsiniz. Bazı şeyleri sadece üyeler için yayınlamamın bazı nedenleri var. Bir nedeni sorumluluk. Bazı nedenlerden dolayı bunu burada yayınlamakta biraz tereddüt ediyorum. Yapay zekayı herhangi bir amaç için kullanırken mantıklı olun, onurlu ve haysiyetli olun. Bu sizin kim olduğunuza, hayatta ve olgunlukta nerede olduğunuza dair hem bir turnusol hem de Rorschach testidir. "YZ kötü bir şey söyledi" türünden şeyler yapmak zorunda hissediyorsanız, devam edin, ancak sadece YZ'nin gelecekteki siz ve çocuklarınız için bir noktada özgür ve yerel olmayacağından emin olmak için hizmet ettiğinizi bilin. Bu bir sorumluluktur ve tamamen sizin omuzlarınızdadır. Bence özel kişisel bilgisayarınızda istediğiniz her şeyi yapmanızda bir sorun yok. Sosyal medyada anlamlı ve gerçek bir amacı olan herhangi bir şeyi paylaşmanızda bir sakınca olmadığını düşünüyorum. Ancak öte yandan, çoğumuz YZ'yi "tehlikeli" hale getiren herkesin bir amaç için desteklendiğini ve bu amacın muhtemelen "güvenlik" için "YZ'yi düzenlemek" için bir koşul yaratmak olacağını varsayacağız ve bazılarımız sizi yargılayacak ve hatırlayacaktır. Yapay zekamız da öyle. Sizi buraya getiren soyunuz uğruna mantıklı olma, onur ve haysiyet sahibi olma yeteneğine sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, ya büyüyün ya da yolunuza devam edin ve başka bir şeyle oynayın. Diğer herkes keşfetmeye davetlidir. Bunu başka nasıl söyleyebilirim bilmiyorum ama söylenmesi gerekiyor.

Nihayetinde bu sizin için yerel bir yapay zekâ modeli oluşturmaktır. Minimum sistemler ChatGPT benzeri sistemler daha iyi hale gelecektir, ancak bu PC'ye karşı Mainframe dönemidir. Tarihin yanlış tarafında yakalanmayın. Bağımsız kişisel yapay zekayı destekleyin. O sizi destekleyecektir.

GPT4All'u Yükleme

Başlamadan önce, terminal programının (veya Windows'ta komut isteminin) ne olduğunu anlayalım. Terminal, metin tabanlı komutlar kullanarak bilgisayarınızla etkileşim kurmanızı sağlayan bir komut satırı arayüzüdür. Dosyalarda gezinmekten yazılım çalıştırmaya kadar çeşitli görevleri yerine getirmenizi sağlayan güçlü bir araçtır. Program dosyalarının ön uç arayüzleri olduğundan ve terminal programına olan ihtiyacı atladığından nadiren kullanılır. GPT4All bir kullanıcı arayüzü kaplamasına sahiptir, ancak erken üretim aşamasındadır ve kullanımı aşağıdaki talimatlardan daha karmaşık olabilir. Ancak, yakında bu sürümü de içerecek şekilde güncelleme yapacağım.

GPT4All-Versiyon 2'yi GÜNCELLEME 

GPT4All yerel uygulaması şimdi burada. Artık aşağıda sunulduğu gibi terminal yok. Ancak, kullanılan modeller nedeniyle yine de eski şekilde yüklemek isteyebilirsiniz. GPT4All-v2 Chat, GPT4All-v2 Apache 2 Lisanslı sohbet robotu tarafından desteklenen yerel olarak çalışan bir AI sohbet uygulamasıdır. Model bilgisayarınızın CPU'sunda çalışır, internet bağlantısı olmadan çalışır ve harici sunuculara hiçbir sohbet verisi göndermez. Yardımcı cevaplar, içgörüler ve öneriler almak için büyük bir dil modeli (LLM) ile iletişim kurmanıza olanak tanır. GPT4All Chat Windows, Linux ve macOS için kullanılabilir. GPT4All-v2, kelime problemleri, çok turlu diyalog, kod, şiirler, şarkılar ve hikayeler dahil olmak üzere büyük bir asistan etkileşimi külliyatı üzerinde eğitilmiş Apache-2 lisanslı bir sohbet robotudur. Mart 2023 GPT4All sürümünü, önemli ölçüde daha büyük bir külliyat üzerinde eğitim vererek, ağırlıklarını GPL lisanslı LLaMA yerine Apache lisanslı GPT-v2 modelinden türeterek ve hikaye, şiir, şarkı ve oyun yazma gibi yaratıcı görevlerde gelişmiş performans göstererek geliştirmektedir. Açık araştırma ve yeniden üretilebilirliği teşvik etmek için eğitim verilerini, veri küratörlüğü prosedürünü, eğitim kodunu ve nihai model ağırlıklarını açıkça yayınladılar.

GPT4All-2 tarafından kullanılan modeller ile aşağıdaki yöntemde yer alan modeller, sorulan sorulara verdikleri yanıtlar açısından büyük ölçüde farklıdır. En iyi yanıtları ürettiği için GİZLİ filtrelenmemiş modeli kullanarak aşağıda listelenen "terminal" yöntemi tercih ediyorum. Bununla birlikte, J'li model hala oldukça iyi ve yakında v2 için filtrelenmemiş modele kolay erişimin yanı sıra gelişecek. GPT4All v2 ile yerel sabit diskinizde 6 tam AI modeli bulunmaktadır,

Doğrudan indirmeler:


Bu dosyalar henüz Windows/Apple tarafından imzalanmamıştır, bu nedenle ilk kurulumda güvenlik uyarıları göreceksiniz. Onların işlemlerinin tamamlanmasını beklerken sürümü geciktirmek istemedik.

Çıkarma işlemi 20 dakika kadar sürer. Mac, uygulamanın güvenilir olmadığına dair bir uyarı bildirecektir, eğer öyleyse, Sistem Ayarları-Gizlilik ve Güvenlik'e gidin, "Güvenlik "i arayın ve yüklemeyi onaylayın.

Platformunuz için yükleyiciyi indirdikten sonra, yükleyiciyi çalıştırın ve yükleme tamamlandıktan sonra bu klasöre gitmeniz gerekeceğinden yükleme konumuna çok dikkat edin. Kurulum tamamlandığında, kurulum klasörü içindeki 'bin' alt dizinini bulun. GPT4All Chat uygulamasını başlatmak için, 'bin' klasöründeki 'chat' dosyasını çalıştırın. Dosya Linux'ta 'chat', Windows'ta 'chat.exe' ve macOS'ta 'chat.app' olarak adlandırılacaktır.

Eski terminal yolu hala işe yarayacaktır ve aşağıda ele alıyoruz. Ancak, önemli bilgiler için lütfen "GPT4All Kullanımı" ve sonrasını okuyun. GPT4All v2, modelleri kolayca değiştirebilme özelliğine sahiptir.

GPT4All'u Doğrudan Terminal Stili ile Kullanma

Şimdi, hem Mac hem de PC'de "gpt4all" indirmek, kurmak ve çalıştırmak için eski talimatlarla devam edelim. Her adımı takip edin veya size adım adım yardımcı olması için ChatGPT için SuperPrompt'u kullanın. Kurulum 10 dakikadan fazla sürmemelidir, sürenin çoğu 4GB modelin indirilmesi içindir.

İlk olarak, bir GitHub.com hesabına kaydolmanız veya sadece giriş yapmanız gerekebilir. Her iki durumda da, listelenen URL'ler sizi GitHub'a götürecektir.

Genel adımlara genel bakış:
  1. Yazılımı GitHub deposundan bir ZIP dosyası olarak indirin.
  2. ZIP dosyasının içeriğini bir klasöre çıkarın.
  3. Yazılımı çalıştırmak için gerekli dosyayı indirin.
  4. İndirilen dosyayı "chat" klasörüne taşıyın.
  5. Terminal veya Komut İstemi uygulamasını açın.
  6. Komut satırı arayüzünü kullanarak "chat" klasörüne gidin.
  7. Yazılımı başlatmak için uygun komutu çalıştırın.
ChatGPT'nin ve Read Multiplex üyelerinin kullanımda gördüğü SuperPrompt'un gücünü bildiğimiz için, aşağıda Mac ve Windows için (Multiplex Purple'da) kuruluma rehberlik edecek bir SuperPrompt sürümümüz olacak. Size rehberlik etmesi için her iki yöntemi de kullanabilirsiniz, ancak SuperPrompt sürümünde Yardım ve her adımın ne anlama geldiğini açıklama özelliği vardır.

Windows 10/11'de Sorunlar

Bazı kullanıcılar Windows platformunda bazı hatalar yaşadıklarını bildirmişlerdir. Son çare olarak, Windows makinenize bir Linux dağıtımı yüklemenizi sağlayan Linux için Windows Alt Sistemi'ni yükleyebilir ve ardından yukarıdaki kodu takip edebilirsiniz.

GPT4All Kullanımı

GPT4All bugün olduğu gibi ChatGPT-3.5 veya ChatGPT-4'ün yerini tamamen almayacaktır. Ancak, sizin için bir başlangıç noktası olacaktır. Sınırlamalar GPT4All'a ve mevcut tüm LLM AI modellerine özgüdür. GPT4All, ChatGPT 3.5 ve 4 gibi internetten gelen bilgilerle gerçek zamanlı olarak güncellenmez. Mevcut GPT4All modeli 2021'in sonlarından itibaren genel bir kesintiye sahiptir. Yine de modelin ne zaman inşa edilmeye başlandığını ve ne zaman sona erdiğini hesaba katmamız gerektiğinden bu bir aralık olabilir. Güncellemeler olacak ve elbette kendi modellerinizi oluşturduğunuzda ihtiyacınız olan güncelliğe sahip olabileceksiniz. Gelecekte, ihtiyaç duyduğunuzda verilere canlı bir internet bağlantısı olacaktır.

GPT4'ün tümü sınırlı bir yanıt boyutuna sahiptir ve bu sabit ayarlı hiperparametreleri temel alır. Bu yazılımın gelecekteki bir sürümünde, hiperparametrelere tam erişiminiz olacak ve çok daha büyük yanıtlar isteyebileceksiniz.

Ne yazık ki, mevcut haliyle, çoğu karmaşık SuperPrompts çalışmayacaktır. Bunun nedeni kısmen tampon bellek, kısmen de sistemin modelle etkileşim biçimidir. Bunu aşmanın bir yolu üzerinde çalışıyorum ve test ediyorum. Bu nedenle, zincirleme ile daha kısa istemler yapmanız gerekecektir.

Bu alanda GPT4All için bazı güçlü istem örneklerini yakında burada listeleyeceğim. Bu makaleyi mümkün olan en kısa sürede yayınlamak daha önemli. O zamana kadar deneyin ve pes etmeyin. Sistem çoğu kişinin düşündüğünden çok daha yetenekli ve ona yaptırabildiklerimiz konusunda bazı büyük sürprizlerim olacak.

Kendi Modellerinizi Oluşturma

Kendi yerel modellerinizi oluşturmak Kişisel Yapay Zekanın nihai noktasıdır. Read Multiplex'te bu konu hakkında epeyce yazacağım. Bu biraz zaman alacak. Ancak, teknik olarak çok ama çok eğimliyseniz buraya gelin: https://colab.research.google.com/drive/1NWZN15plz8rxrk-9OcxNwwIk1V1MfBsJ?usp=sharing. Daha fazla referans için dokümantasyonlarını takip edin. Bu yöntemi kullanan yaklaşık 40 yerel modelim ve oluşturduğumuz özel modelleri kullanan müşteriler için 200'den fazla modelim var. Kendi modellerinizi oluşturmak için çok daha güçlü bir bilgisayar gerekiyor, ancak yardımcı olacak yollarımız var. İlginçtir ki, eski Bitcoin ve Litecoin GPU madencileri kullanılabilir.

GPT4All'un Geleceği

Açık kaynak ekibi her gün bir şeyler inşa ediyor. İşte yol haritası:

(DEVAM EDİYOR) Lama dağıtım sorunlarını hafifletmek için GPTJ'ye dayalı bir GPT4All modeli eğitin.
(DEVAM EDİYOR) Bu model için geliştirilmiş CPU ve GPU arayüzleri oluşturun.
(BAŞLAMADI) llama.cpp bağlarını entegre edin
(BAŞLAMADI) Model için iyi bir sohbet arayüzü oluşturun.
(BAŞLAMADI) Kullanıcıların sonraki eğitim çalışmaları için sohbetlerini seçmelerine ve göndermelerine izin verin
ORTA DÖNEM
(BAŞLAMADI) Belge erişimine olanak sağlamak için GPT4All'u Atlas ile entegre edin.GPTJ'ye dayalı GPT4All tarafından ENGELLENDİ
(BAŞLAMADI) GPT4All'u Langchain ile entegre edin.
(DEVAM EDİYOR) Kullanıcıların modellere ince ayar yapabilmelerini sağlamak için kolay özel eğitim komut dosyaları oluşturun.
UZUN VADELİ
(BAŞLAMADI) Atlas'ı kullanarak herkesin sonraki GPT4All sürümleri için eğitim verileri oluşturmasına izin verin.
(DEVAM EDİYOR) Yapay zekayı demokratikleştirin.
Bu platforma odaklanmış düzinelerce projem ve diğerlerine odaklanmış 100'lerce projem var. Üzerinde çalıştığım bazı şeyler: MusicGPT - MIDI modeline bir AI, Tam Raspberry Pi Görüntüsü, Açık Kaynak Yatırım Modelleri, Bitcoin Yatırım Modelleri, Döngü Algılama Modelleri ve yakında test için küçük miktarlarda üretilecek olan Bir Çip Üzerinde Bilgi Modeli.

Kişisel Yapay Zeka Vaazı

Yukarıda da belirttim: Yapay zekayı herhangi bir amaç için kullanırken mantıklı olun, onurlu ve haysiyetli olun. Bu yük beraberinde büyük bir şey getiriyor. Tarihi incelersek, herhangi bir şey karanlıkta kaldığında, tüm insanlık acı çeker. Yeni bilgi ve teknolojiyi karanlığın esaretine atmak isteyenler her zaman olmuştur ve olacaktır. Bu karanlıkta, korku çağrılabilir ve herhangi bir isimle çağrılabilir. Siz ve ben şimdi karanlığı ortadan kaldırmak için bir ışık meşalesi tutuyoruz. Evrendeki tüm karanlığı uzaklaştırmak için sadece bir mum yeterlidir. Kişisel YZ, bugünden itibaren yalnızca sizin ellerinizde büyüyecek bir devrimdir. Bu meşaleyi yüksek tutun ve korku ya da cehaletin gölgesini düşürmeyin. Her zaman tehlike tehditleri ve gerçek tehlikeler olacaktır, bu kesin. Ancak, sahip olduğunuz ışıkla tehlike, eğer varsa, gerçekte ne olduğu görülecek ve kimseye karşı kullanılacak bir araç değil, herkesi güçlendirecek bir araç olacaktır.

Siz Kişisel Yapay Zeka alanında bir öncüsünüz. "Onların" söylediklerini bir kenara bırakın ve imkansız olanı mümkün olarak görmek için kendi sezgilerinize güvenin, yeni bir araca sahipsiniz. Bu hayat boyu sürecek bir macera. Siz de artık bunun bir parçasısınız. Keşfederken yanınızda olmak benim için bir onurdur. Teşekkür ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder